Cebularze z sosem z suszonych pomidorów, pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos:
Czosnek obrać, zgnieść i drobno posiekać. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki, ziarna kolendry zetrzeć. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju w którym leżały pomidory. Dodać czosnek i kolendrę, podsmażyć 20-30 sekund. Następnie wrzucić pomidory i smażyć kolejne kilkanaście sekund. Wlać śmietanę i zagrzać całość, ale nie gotować.
2.Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Usmażyć na patelni z dodatkiem soli i grubo zmielonego pieprzu.
Każdego cebularza posmarować sosem, położyć pieczarki i posypać serem.
Zapiekać w 180 stopniach, aż ser się rozpuści.
Porady
Do tego dania użyłem gotowych cebularzy, ale oczywiście można je przyrządzić samemu. Jednak wtedy to nie będzie szybka przekąska.
Komentarze