Cebularze z sosem z suszonych pomidorów, pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie i bezmięsne danie na smaczny podwieczorek.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 cebularze
    4 ząbki czosnku
    8 suszonych pomidorów z zalewy
    kilka ziaren kolendry
    150 ml śmietany 18%
    25 dag pieczarek
    tarty żółty ser do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Cebularz Przystawki Ser

Cebularze z sosem z suszonych pomidorów, pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos:
    Czosnek obrać, zgnieść i drobno posiekać. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki, ziarna kolendry zetrzeć. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju w którym leżały pomidory. Dodać czosnek i kolendrę, podsmażyć 20-30 sekund. Następnie wrzucić pomidory i smażyć kolejne kilkanaście sekund. Wlać śmietanę i zagrzać całość, ale nie gotować.
  • 2. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Usmażyć na patelni z dodatkiem soli i grubo zmielonego pieprzu.
    Każdego cebularza posmarować sosem, położyć pieczarki i posypać serem.
    Zapiekać w 180 stopniach, aż ser się rozpuści.

Porady

Do tego dania użyłem gotowych cebularzy, ale oczywiście można je przyrządzić samemu. Jednak wtedy to nie będzie szybka przekąska.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Sery Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.53 (318 ocen)

image-29kv65u

To może cię zainteresować