Cebularze

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To jeden z moich licznych pomysłów kulinarnych.

Składniki:

  • ● 1 kg mąki tortowej
    ● 1,5 kostki margaryny
    ● 10 dag drożdży
    ● 2 łyżki śmietany 18-proc.
    ● 2 jajka
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 3 łyżki cukru
    ● 6 średnich cebul
    ● olej
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Cebularze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy
    w ciepłym mleku. Dodajemy
    po łyżce cukru i mąki oraz
    sól, mieszamy. Wstawiamy
    do miski z ciepłą wodą i pozostawiamy do wyrośnięcia.
    Jajka rozkłocamy z resztą
    cukru. Pozostałą mąkę przesiewamy
    i siekamy z margaryną.
    Wlewamy jajka, śmietanę
    i zaczyn. Wyrabiamy
    gładkie ciasto.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy
    w plasterki. Szklimy na oleju.
    Doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem.
    Studzimy.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy
    i wykrywamy kwadraty o boku
    5 cm. Nakładamy farsz.
    Składamy w koperty i sklejamy.
    Pieczemy ok. 25 minut
    na wyłożonej pergaminem
    blasze w temp. 220 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować