Cebulaki z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne, tanie placuszki na obiad

  • 40 min

Składniki:


  • mała cebula
    pół puszki kukurydzy
    75 ml mleka
    2 jaja
    125g mąki
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    50g żółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach
    łyżka masła
    olej do smażenia
    sól, pieprz

Cebulaki z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić na maśle. Jajko, mleko i mąkę zmiksować. Dodać natkę, cebulę z masłem, ser i osączoną kukurydzę. Przyprawić do smaku na dość pikantnie i dokładnie wymieszać. Kłaść małe porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć na złoto placuszki. Podawać z dipem pomidorowo-czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy