Cebulaczki

5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oryginalny chrupiący dodatek do czerwonego barszczu.

Składniki:

  • ● 50 dag twarogu
    ● 25 dag margaryny
    ● 50 dag mąki
    ● 8 cebul
    ● łyżka masła
    ● sól, pieprz
    ● jajko
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cebulaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrabniamy. Dodajemy 2 łyżeczki soli, miękką margarynę i mąkę.
    Wyrabiamy dość gęste ciasto (ew. dosypujemy mąki).
  • 2. Cebule obieramy, kroimy w półplastry i podsmażamy na roztopionym maśle.
    Oprószamy pieprzem i solą. Studzimy.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy szklanką krążki. Nakładamy po porcji
    cebuli, brzegi zlepiamy. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować