Cebula faszerowana wędzonym boczkiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Cebulę umyć, obrać, odciąć wierzchy. Gotować przez 20 minut w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Wydrążyć środek tak, aby pozostały dwie zewnętrzne warstwy cebuli.
2. Wydrążony miąższ drobno posiekać
3. Grzyby umyć, pokroić w wąskie paski
4. Wędzony boczek pokroić w wąskie paski.
5. Podsmażyć na oleju dając najpierw boczek potem grzyby a na końcu cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Tak przygotowaną masą napełnić cebulę, polać śmietaną i do każdej cebuli na wierzch wbić jedno jajko
7. Cebulę zapiekać w temperaturze 200 stopni Celcjusza przez 25 minut.
8. Podawać z sałatą i pomidorami.
Komentarze