cebula faszerowana wędzonym boczkiem i grzybami

0 (0 ocen)

Przepis jest bardzo prosty. Cebulę szybko się przyrządza

Składniki:

  • 4 duże cebule
    100 g wędzonego boczku
    150 g. grzybów - boczniaków
    3 łyżki oleju
    pieprz
    sól
    4 łyżki śmietanki
    4 jajka
    pomidory i sałata

Cebula faszerowana wędzonym boczkiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę umyć, obrać, odciąć wierzchy. Gotować przez 20 minut w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Wydrążyć środek tak, aby pozostały dwie zewnętrzne warstwy cebuli.
    2. Wydrążony miąższ drobno posiekać
    3. Grzyby umyć, pokroić w wąskie paski
    4. Wędzony boczek pokroić w wąskie paski.
    5. Podsmażyć na oleju dając najpierw boczek potem grzyby a na końcu cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    6. Tak przygotowaną masą napełnić cebulę, polać śmietaną i do każdej cebuli na wierzch wbić jedno jajko
    7. Cebulę zapiekać w temperaturze 200 stopni Celcjusza przez 25 minut.
    8. Podawać z sałatą i pomidorami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy