cavapcici z indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min

ja robię z mięsa z indyka , jest bardziej delikatne i smaczne a dzięki pieczeniu w piekarniku pozostaje soczyste i aromatyczne

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone z indyka ( z udźca) 0,6 kg
    jajko 1 sztuka
    cebula 1 sztuka
    czosnek 2 ząbki
    przyprawa do mięsa drobiowego 2 łyżeczki
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    sos: ząbki czosnku 2 sztuki
    jogurt grecki 3 łyżki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cavapcici z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego mięsa dodać cebulę i czosnek pokrojone w bardzo drobną kostkę doprawić dodać jajko przyprawę ,uformować podłużne kotlety ,na patyczki nabijać porcje mięsa ,piec w piekarniku około 30 minut
    podawać z sosem na ciepło .SOS
    jogurt przełożyć do miseczki dodać sól oraz sprasowany czosnek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować