Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Podane z pieczonym serem camembert

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - polędwica wędzona: 250 gramów
    - ser camembert: 2 sztuki
    - kurki: 200 gramów
    - pietruszka nać: 0.5 pęczka
    - cebula: 50 gramów
    - masło klarowane: 20 gramów
    - białe wino: 50 mililitrów
    - rukola: 20 gramów
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę tniemy w bardzo cienkie plastry u układamy na talerzu.
  • 2. Kurki smażymy od suchej patelni po odparowaniu płynu dodajemy klarowane masło i cebule pocięta w kostkę drobną
  • 3. Smażymy ok. 5 min doprawiamy pietruszką ,solą i pieprzem.
  • 4. Camemberta zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku układamy na polędwicy posypujemy kurkami smażonymi i gałązkami rukoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy