Carpaccio z pieczonych buraczków

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

.. z fetą i prażonym słonecznikiem

  • 20 min

Składniki:

  • 4 pieczone buraki
    pół opakowania fety
    2 łyżki słonecznika
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Buraczki

Carpaccio z pieczonych buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przygotowania carpaccio polecam "Pieczone buraczki w piekarniku" (zobacz inne moje przepisy).
    Buraki wystudzić, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. W foremce silikonowej ułożyć plasterki, skropić oliwą, posypać pokruszoną fetą. Piec w piekarniku w temp. 180°C ok. 15-20 min. Przed podaniem posypać słonecznikiem, uprażonym na suchej patelni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Feta Sałata Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować