Carpaccio z pieczarek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Prosta i szybka przekąska. A do tego bardzo smaczna. Można ja modyfikować według własnych upodobań.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pieczarki (białe i małe): 20 dekagramów
    - ser rokpol: 10 dekagramów
    - sałata lodowa (może być mix sałat): 1 sztuka
    - szczypiorek do dekoracji: 1 pęczek

    - szalotka posiekana: 1 sztuka
    - biały ocet winny: 3 łyżeczki
    - oliwa: 3 łyżki
    - czosnek rozgnieciony (ząbek): 1 sztuka
    - pieprz biały: 1 szczypta
    - tabasco: 0.5 łyżeczki

Carpaccio z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sosu wymieszać.
  • 2. Na talerzykach rozkładać liście sałaty. Na nich pieczarki (oczyszczone i opłukane) – większe można pokroić w plastry, mniejsze zostawić w całości.
  • 3. Polać sosem, posypać pokruszonym serem i posiekanym szczypiorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy