Carpaccio z gruszek i czekolady

0 (0 ocen)

  • 15 min

Błyskawiczny, a zarazem bardzo efektowny deser. Do jego wykonania wystarczy jedynie duża gruszka oraz czekolada :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 duża gruszka typu Konferencja
    kilka kostek dobrej gatunkowo czekolady - mlecznej lub gorzkiej (bądź krem czekoladowy)


Carpaccio z gruszek i czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej (stawiając miseczkę z czekoladą na garnku w którym gotuje się woda) lub w mikrofalówce.
  • 2. Gruszkę dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plasterki (np. przy pomocy krajalnicy) i układamy dachówkowo na płaskim talerzu.
  • 3. Plastry gruszki polewamy roztopioną czekoladą. Od razu podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy