Carpaccio z buraka z dodatkiem fety

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekko i zdrowo

  • 60 min

Składniki:

  • Buraki,feta,oliwa,pieprz,sól ,rzodkiewka

Carpaccio z buraka z dodatkiem fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy do miękkości ilość zależy od potrzeb,ja zawsze i tak gotuje więcej ok1 kg.Po ugotowaniu najlepiej jak poleża pare godzin, carpaccio można nawet robić na drugi dzień.
    Buraki kroimy na cieniutkie plasterki , ukłądamy ładnie jeden obok drugiego,posypujemy troszkę solą(ale nie jest to konieczne) ,swieżo mielonym pieprzem ,na góre nakładamy pokrojona w kostke fetę i rzodkiewkę ,polewamy oliwą i gotowe .
    Smacznego

Porady

Najlepiej wychodzi z dobrych słodkich buraków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy