Carpaccio z buraczków

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Lekkie, pełne witamin carpaccio z buraczków

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 buraczki średniej wielkości
    listki botwiny (ewentualnie rukola lub roszponka)
    50g serka śmietankowego ze szczypiorkiem
    1 jabłko
    kilka winogron
    2 łyżki pestek dyni i słonecznika
    sól morska z pieprzem
    sok z limonki
    oliwa z oliwek

Carpaccio z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki upiec w folii (piekłam 50 minut w temp. 170st.C), ostudzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na talerzu. Na środek talerza położyć listki botwiny, plasterki jabłka, przekrojone winogrona, łyżeczką nałożyć serek, posypać uprażonymi pestkami słonecznika i dyni. Po wierzchu skropić sokiem z limonki, oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy