Carpaccio z borowików

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

W wolnych chwilach czytam poezję i przyrządzam pyszne przekąski.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 30 dag borowików
    ● garść rukoli
    ● 1/4 szkl. oliwy
    ● 1/5 szkl. octu balsamicznego
    ● sól, świeżo zmielony biały pieprz

Carpaccio z borowików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obgotowujemy 2-3
    minuty. Odcedzamy i studzimy
    na sicie. Kroimy w cienkie
    plastry. Rukolę płuczemy
    i osuszamy. Wykładamy na
    półmisek. Układamy grzyby.
  • 2. Ocet mieszamy z oliwą, doprawiamy.
    Polewamy grzyby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy