Carpaccio gruszkowe z czekoladą i żurawiną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybki i efektowny deser.W sam raz na poprawę nastroju w tą szarugę, na poczęstunek dla niespodziewanych gości czy na wmawianie sobie, że grzechu nie ma bo przecież to prawie same gruszki,

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gruszki: 3 sztuki
    - suszona żurawina: 1 łyżka
    - CZEKOLADA GORZKA DOBREJ JAKOŚCI: 50 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Carpaccio gruszkowe z czekoladą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalewamy odrobiną wrzątku i odstawiamy a potem odcedzamy zachowując wodę.
  • 2. W zależności od upodobań bierzemy pół lub całą tabliczkę czekolady – ja użyłam pół. Czekoladę siekamy dodajemy łyżkę wody spod żurawin (1 łyżka na pół czekolady), rozpuszczamy w kąpieli wodnej (stawiając miseczkę z czekoladą na garnku w którym gotuje się woda) lub w mikrofalówce.
  • 3. Gruszki dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plasterki i układamy na talerzu. Polewamy roztopioną czekoladą. Posypujemy żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować