carbonarra w stylu light

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

chudsza wersja włoskiej siostry

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - panchetta: 200 gramów
    - makaron spaghetti: 400 gramów
    - żółtka jajek: 2 sztuki
    - parmezan starty: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - cebula biała: 0.5 sztuki
    - mleko sojowe light: 300 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Carbonarra w stylu light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy makaron w osolonej wodzie. Panchettę smażymy bez tłuszczu. gdy usmażymy ją na chrupko zdejmujemy i na powstałym tłuszczu smażymy cebulę aż się zeszkli. później dodajemy usmażoną panchettę. mleko mieszamy z żółtkami i dodajemy do panchetty z cebulą i zagotowujemy. dodajemy ugotowany odcedzony makaron. Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron spaghetti

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować