Capuccino z kokosem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszny kawowy krem połączony z kokosem i biszkoptem to raj dla każdego łasucha.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Biszkopt kakaowy:
    5 jajek
    5 łyżek cukru
    5 łyżek mąki pszennej
    1 op. budyniu czekoladowego
    1 łyżeczka kakao
    1 łyżeczka proszku do piecz.
    szczypta soli

    Placek kokosowy:
    5 białek
    1 szkl. cukru
    20 dag wiórków kokosowych

    Krem cappuccino:
    0,5 l mleka
    2 żółtka
    1 budyń waniliowy
    1 łyżka mąki pszennej
    1 całe op. capuccino o dowolnym smaku (130 g)
    1 margaryna
    3 łyżki cukru pudru

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Capuccino z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt kakaowy:Białka oddziel od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli, roztrzep. Następnie wsyp cukier. Ubij na sztywną pianę. Dodaj rozmieszane żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z budyniem, kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę ( 24 x 36) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem. Piecz 40 min. w 180°C. Wystudź.
  • 2. Placek kokosowy: Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj wiórka kokosowe. Wymieszaj. Wyłóż na blachę (24 x 36) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem. Piecz 20 min. w 180°C. Wystudź.
  • 3. Krem capuccino: Połowę mleka wlej do garnka, zagotuj. Do reszty dodaj budyń, mąkę, żółtka i capuccino ( zostaw 3 łyżki). Roztrzep. Wlej do gotującego się mleka. Wymieszaj. Ugotowany budyń wystudź. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem. Dodawaj po łyżce budyniu. Utrzyj puszysty krem.
  • 4. Do szklanki wsyp pozostawione 3 łyżki capuccino. Zalej wrzątkiem do połowy szkl. Wystudź. Kawą nasącz biszkopt. Wyłóż krem. Przykryj plackem kokosowym. Schłodź. Posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować