Cappucino

4.5 (172 ocen)

  • 2 godz.

Przepis prawdopodobnie z naszego miesięcznika - jeżeli ktoś lubi nie za słodkie ciasta to gorąco polecam.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt według własnego uznania

    Masa I
    2 szklanki mleka
    kostka masła
    2 budynie śmietankowe
    4 łyżki cukru

    Masa II
    2 szklanki mleka
    50g.kawy cappucino
    2 Śnieżki
    3 łyżki żelatyny cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa I - budynie ugotować z dodaniem 4 łyżek cukru w dwóch szklankach mleka i zostawić do ostygnięcia.
    Masa II - zagotować dwie szklanki mleka,wsypać cappucino i pozostawić do wystygnięcia.
    Upieczony i ostudzony biszkopt przeciąć na pół.
    Ostudzony budyń utrzeć z masłem na gładką masę i wyłożyć na pierwszy placek.
    Do ostudzonego cappucinno wsypać Śnieżki , dodać cukier puder do smaku i ubić.Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.Tak powstałą masę wyłożyć na pierwszą masę.Przykryć drugim plackiem.Można polać polewą.

Porady

W oryginalnym przepisie 2 budynie ugotowano na 2 szklankach mleka.Mi budyń wyszedł zbyt twardy dlatego też zwiększyłam mleko do trzech szklanek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować