Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1..Zaparzyć kawę w 2 szkl.wody,wystudzić,rozpuścić żelatynę w pół szkl.wody i wystudzićŻółtka utrzeć do białości , dodać masło pokrojone w kawałki.Następnie dodać serki homo i mleko w proszku,cały czas mieszając.Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę.Zanim zaczniemy robić masę układamy spodnią część biszkoptów,gdyż masa szybko się ścina.Każdy biszkopt trzeba namoczyć w rozpuszczonej kawie, a następnie układać jeden obok drugiego.warstwę biszkoptów posypujemy obficie kawą,wylewamy połowę masy i znów biszkopty namoczone w kawie na koniec posypujemy jeszcze raz cappucino.
Porady
To ciasto można zrobić nawet mniejsze np. w plastikowym pojemniczku na jedzenie , wtedy zmniejszamy odpowiednio składniki.
Komentarze