CAPPUCCINO

0 (0 ocen)

Ciasto podobne do włoskiego deseru tiramisu. Tylko tańsza jego wersja.

Składniki:

  • biszkopt z 6 jaj



    Masa:

    3 żółtka ]
    1 jajko ] - Ubić na parze
    3/4 szkl . cukru ]
    2 szkl . mleka w proszku
    2 serki homogenizowane waniliowe
    kostka margaryny
    2 paczki biszkoptów
    2 szklanki cappuccino
    3 łyżki żelatyny rozpuszczone w pół szklanki wody
    0,5 l śmietany kremówki + 2 śmietan fixy + 3 łyżki cukru pudru
    gorzka czekolada do dekoracji

Cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć dodawać po łyżce jajka ubite na parze, na przemian mleko i serki i na koniec żelatynę. Biszkopt przekroić. Połowę masy wyłożyć na jedną część, następnie biszkopty namaczane w cappuccino-masa-biszkopt-masa-biszkopty namaczane-śmietana- starta gorzka czekolada.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy