1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka. Zmiksować. Wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem i kakao. Dobrze wymieszać. Wylać na blachę 36cmx25cm. Piec 30 minut na 150 stopni.
2.Masa cappuccino:
Żółtka z cukrem ubić mikserem. Mleko zmieszać z mąkami. Cappuccino zalać 1/4 szklanki gorącej wody. Do masy z żółtek dodawać powoli mleko wymieszane z mąką oraz ostudzone cappuccino. Gotować na małym ogniu, aż zrobi się budyń. Przestudzić. Masło utrzeć i dalej ucierając dodawać po łyżce zimny budyń. Wyłożyć na biszkopt.
3.Bita śmietana:
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wlać żelatynę.
Komentarze