1.BISZKOPT.Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę,po czym dodajemy wodę i dalej miksując żółtka.Obie mąki mieszamy z proszkiem,dodajemy przesiewając do piany i delikatnie mieszamy.Formę 20*24 wykładamy papierem do pieczenia,wylewamy ciasto i pieczemy 15-20 min w temp.180 st. Po upieczeniu biszkopt dzielimy na dwa blaty.
2.Cappuccino zaparzamy w 1/2 szkl.gorącej wody i ponczujemy blaty biszkoptowe.
3.MASA. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Masło ucieramy dodając ubite żółtka.Przez cały czas miksując porjami dodajemy serek, a następnie mleko w proszku. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy powoli żelatynę.
4.Na nasączony biszkopt wylewamy 1/2 masy, przykrywamy drugim nasączonym biszkoptem i wylewamy resztę masy mlecznej. Na wierzchu układamy biszkopty wcześniej namoczone w kawie.
5.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy biszkopty.
Porady
Przy pieczeniu biszkoptu nie smarujemy boków formy, gdyż w przeciwnym razie biszkopt się zapadnie.
Komentarze