Cantucci z migdałami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję osobno dla siebie i męża, bo nie jadamy mięsa, i osobno dla dzieci. Jednak słodkości lubi cała rodzina.

Składniki:

  • 40 dag mąki
    20 dag cukru
    4 jajka
    10 dag startej skórki z pomarańczy
    30 dag migdałów
    3 łyżki masła
    sól
    płaska łyżka proszku do pieczenia

Cantucci z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem i masłem. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem
    i szczyptę soli. Dodajemy skórkę z pomarańczy i migdały (połowę siekamy).
    Zagniatamy ciasto.
  • 2. Z ciasta, podsypując mąką, formujemy wałki o średnicy 4 cm. Pieczemy 25 minut w 150 °C. Wyjmujemy, lekko studzimy i kroimy ukośnie w 1,5-cm plastry. Pieczemy jeszcze 20 minut. Następnie odwracamy i pieczemy, aż się
    zrumienią.

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy