Cannelloni z warzywami i sosem pomidorowym

4.51 (158 ocen)

Połączyłam warzywa z makaronem i wyszło coś całkiem fajnego.

Składniki:

  • 1 op. makaronu Canelloni
    1 kalafior
    3 marchewki
    puszka groszku
    sól, pieprz
    1 słoiczek przecieru pomidorowego
    pęczek bazylii
    100 g sera gouda
    kostka rosołowa
    2 cebule
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni z warzywami i sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy, warzywa gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie miksujemy.
  • 2. Na rozgrzanej patelni smażymy najpierw cebulę , a następnie pozostałe warzywa, doprawiam.
  • 3. Rurki wrzucamy na 2 minuty do wrzącej wody, następnie napełniamy nadzieniem .
  • 4. Na rozgrzanej patelni podsmażamy 1 cebulę, zalewamy wodą z kostką rosołową, a na koniec dodajemy przecier pomidorowy z bazylią, doprawiamy
  • 5. W naczyniu żaroodpornym układamy napełnione rurki i zalewamy sosem, posypujemy starty serem. Zapiekamy 30 min w temp 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować