Cannelloni z serkiem z wiaderka.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie obiadowe na słodko.

  • 60 min

Składniki:

  • 12 rurek cannelloni
    pół kilograma sera białego (500 g) w wiaderku
    1 jajko
    2 czubate łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 czubate łyżki cukru
    pianka: 2 jajka
    szklanka śmietany 18 %
    1/4 szklanki mleka
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Cannelloni Ser

Cannelloni z serkiem z wiaderka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser miksujemy z jajkiem, mąką, cukrami.
    Nasze rurki napełniamy serem, układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Śmietanę, jajka, mleko i cukier miksujemy na puszystą piankę, którą wylewamy na nasze rurki.
    Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut, odkrywamy folię i pieczemy do momentu jak nasza pianka zrobi się sztywna.
    Możemy zetrzeć na wierzch czekoladę I SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować