Cannelloni z piersią w sosie smietanowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja wariacja na tradycyjne cannelloni

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron canneloni: 15 sztuk
    - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - cukinia: 1 sztuka
    - por: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - pieprz,sól: 1 szczypta
    - oregano: 1 łyżka
    - śmietana 18%: 330 mililitrów
    - musztarda francuska: 1 łyżka
    - majonez: 3 łyżki
    - jogurt naturalny: 150 mililitrów
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - ser parmezan starty: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni z piersią w sosie smietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroje w bardzo mała kostke, cukinie (zostawiłam kilka plastrow osobno), cebule rowniez. Pora w paseczki.
  • 2. Na łyzce oliwy z oliwek smaze kurczaka, pory, cukinie i cebule az wszystko zmięknie. Dodaje 3 łyzki śmietany, musztarde, mieszam, przyprawiam, dodaje troche sera. Sos ma byc na tyle gesty zeby sie latwo nadawał do nadziania rurek. Nie moze byc lejący.
  • 3. Rurki wrzucam do goracej wody na 2 minuty, potem do zimnej. naczynei smaruje masłem. Kazda rurke nadziewam i układam w naczyniu. Tak zeby powstała jedna warstwa.
  • 4. Nadzienia zostało wiec dodałam do neigo reszte smietany, majonez i jogurt, wszystko przyprawilam i zalałam sosem. na gore wyłozyłam plastry ugrillowanej cukini.
  • 5. Przykryłam folia aluminiowa. do piekarnika na 180 st na 25 minut. potem zdjelam folie posypałam warstwa sera i zapiekłam jeszcze 10 minut. Było mówiac nieskromnie rewelacyjne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować