Cannelloni po bolońsku

0 (0 ocen)

  • Średni

Uwielbiam ten makaron:)

  • Średni

Składniki:

  • - rurki cannelloni: 16 sztuk
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - pieczarki: 40 dekagramów
    - ostra papryka: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - pikantny ketchup: 3 mililitry
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    SOS::
    - mleko: 0.75 szklanki
    - pikantny ketchup: 5 łyżek
    - koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
    - ostra papryka: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - bazylia: 1 łyżeczka
    - czerwone wino: 2 łyżki
    - starty żółty ser: 10 dekagramów

Cannelloni po bolońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron podgotować ok. 3 min, odcedzić. Mięsa doprawić. Cebulę, czosnek i grzyby pokroić, podsmażyć razem z mięsem. Dodać ostrą paprykę, keczup i koncentrat. Dobrze wymieszać. Farszem napełniać rurki i ściśle układać w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Wszystkie składniki, prócz sera, zagotować. Sosem polać rurki, posypać serem. Zapiekać ok. 20 min w temp. 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy