Cannelloni kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w wodzie i dobrze osączyć. Do miski wrzucić mięso mielone, osączoną bułkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, zmiażdżony czosnek, jajko, sól, pieprz i majeranek do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
3.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Układać w nim nadziane rurki makaronu cannelloni.
4.Wodę wlać do garneczka, zagotować. Rozpuścić w niej kostki rosołowe. Dodać koncentrat i cukier. Tak przygotowanym sosem zalać makaron. Naczynie przykryć.
5.Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i piec pod przykryciem 35 minut w temp 160 - 170 st C. Po tym czasie naczynie wyjąć, odkryć i na wierzch potrawy ułożyć plastry żółtego sera. Zapiekać jeszcze 10 minut już bez przykrycia.
6.Wyjąć z piekarnika i porcjami nakładać na talerze. Posypać groszkiem konserwowym.
Komentarze