Cannelloni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem kucharką, ale gotuję tylko dla bliskich.

Składniki:

  • ● op. cannelloni
    ● 60 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● 35 dag żółtego sera
    ● puszka groszku
    ● 1/2 l przecieru pomidorowego
    ● 2 cebule
    ● oliwa
    ● 4 ząbki czosnku
    ● przyprawy: do mięsa mielonego, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie

Cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek siekamy. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy mięso, doprawiamy i smażymy 10 minut. Wlewamy 1/4 szkl. przecieru i dusimy 10 minut. Mieszamy z osączonym groszkiem. Studzimy.
  • 2. Cannelloni nadziewamy farszem i wkładamy do
    natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zalewamy resztą przecieru i posypujemy startym serem. Przykrywamy i pieczemy 45 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy