Ja uwielbiam kuchnię włoską i dlatego potrawa ta jest mi szczególnie bliska....a jeszcze jedno....poznałam szpinak i teraz to mogę go jeść bez przerwy.
Canelloni z mięsem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron zahartować wrzątkiem ok. 5 minut.
Szpinak umyć i posiekać, pieczarki pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć mięso z bazylią, lubczykiem i szczypta soli.
Zdjąć z patelni mięso i ponownie rozgrzać na niej 2 łyżki oleju.
Wrzucić szpinak, czosnek granulowany oraz pieczarki i smażyć do miękkości.
Połączyć mięso ze szpinakiem, dobrze wymieszać.
Nadziewać rurki farszem i układać w naczyniu do zapiekania.
Przygotować składniki sosu i razem dokładnie je wymieszać.
Na poukładane w naczyniu canelloni wylać sos a nastepnie plastry mozzarelli.
Zapiekać aż wierzch będzie rumiany i chrupiący ( u mnie ok 20 minut w temp. 190 stopni ).
Komentarze