Canelloni z mięsem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ja uwielbiam kuchnię włoską i dlatego potrawa ta jest mi szczególnie bliska....a jeszcze jedno....poznałam szpinak i teraz to mogę go jeść bez przerwy.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GłóWNE SKłADNIKI::
    - makaron canelloni: 1 opakowanie
    - Mięso mielone wołowo-wieprzowe: 500 gramów
    - szpinak świeży: 500 gramów
    - pieczarki: 5 sztuk
    - bazylia otarta: 1 łyżeczka
    - lubczyk suszony: 1 łyżeczka
    - Czosnek granulowany: 0.5 łyżeczki
    - mozzarella: 1 opakowanie
    SOS:
    - śmietana kwaśna 18%: 200 mililitrów
    - kostka grzybowa: 1 sztuka
    - Czosnek granulowany: 0.5 łyżeczki
    - jajo: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Canelloni z mięsem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Canelloni z mięsem i szpinakiem 1. Makaron zahartować wrzątkiem ok. 5 minut.
    Szpinak umyć i posiekać, pieczarki pokroić w plastry.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć mięso z bazylią, lubczykiem i szczypta soli.
    Zdjąć z patelni mięso i ponownie rozgrzać na niej 2 łyżki oleju.
    Wrzucić szpinak, czosnek granulowany oraz pieczarki i smażyć do miękkości.
    Połączyć mięso ze szpinakiem, dobrze wymieszać.
    Nadziewać rurki farszem i układać w naczyniu do zapiekania.
    Przygotować składniki sosu i razem dokładnie je wymieszać.
    Na poukładane w naczyniu canelloni wylać sos a nastepnie plastry mozzarelli.
    Zapiekać aż wierzch będzie rumiany i chrupiący ( u mnie ok 20 minut w temp. 190 stopni ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować