Camembert z musem pomarańczowym i nutą truskawkową

0 (0 ocen)

Camembert w chrupiącej otoczce z siemienia lnianego podany na musie pomarańczowym i sosem z truskawek.

Składniki:


  • 2 serki camembert
    jajko
    siemię lniane
    pomarańcza
    20 - 30 dag truskawek
    sól himalajska
    pieprz kolorowy
    rukola
    łyżeczka miodu

Camembert z musem pomarańczowym i nutą truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki panierujemy w jajku i siemieniu lnianym. Smażymy z każdej strony około 3 minut. Na talerzu układamy rukolę. Pomarańczę filetujemy i lekko miksujemy blenderem. Mieszamy z miodem. Mus przelewamy przez sitko. Mus układamy na środku talerza. Truskawki również blendujemy. Na musie kładziemy usmażony ser. Dokoła polewamy sosem truskawkowym. Ozdabiamy truskawkami. Całość posypujemy solą i pieprzem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy