" Camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance "

0 (0 ocen)

  • 5 min

Chrupiąca maślana grzanka z delikatnym serem , orzechami i miodem , w sam raz dla niespodziewanych gości!

  • 5 min

Składniki:

  • - camembert naturalny - 1 szt
    - orzechy włoskie - 1 garść
    - miód prawdziwy - 2 łyżki
    - chleb pszenny - 2 kromki
    - masło - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Grzanki

" camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • camembert 1. Piekarnik nagrzewamy do temp. ok 160C.

    Camembert kroimy na 2 części.

    Wierzch nacinamy w krateczkę.

    Orzechy drobno kroimy.

    Układamy na serze.

    Polewamy łyżką miodu.

    Wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko natłuszczoną.

    Zostawiamy w piekarniku ok. 12-15 minut.

    Ok. 4 minutki przed końcem pieczenia do piekarnika wkładamy chleb posmarowany masłem.

    Wyciągamy razem.

    Ser podajemy na chrupiącej grzance.

    Zajadamy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Miód Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować