Camembert w pistacjowej panierce

0 (0 ocen)

bardzo smakowite połączenie sera i pistacji

Składniki:

  • 1 ser camembert
    2 łyżki bułki tartej
    1 garść pistacji prażonych
    1 jajko
    olej do smażenia

Camembert w pistacjowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać. Pistacje posiekać nożem. Dodać do nich bułkę tartą i wymieszać. Ser camembert obtoczyć w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej z pistacjami. Przełożyć ponownie do jajka, obtoczyć i do bułki tartej z pistacjami i dokładnie w niej obtoczyć ser. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim ser z obu stron na rumiano na średnim ogniu. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy