Szybki, prosty i do tego przepyszny przepis na danie:) Ser camembert w połączeniu z żurawiną wręcz rozpływa się w ustach, ponadto ma oryginalny i przepyszny smak.
30 min
Składniki:
4 sztuki sera camembert
olej
bułka tarta
2 jajka
pieprz
papryka słodka
żurawina
frytki
Camembert z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy ser camembert moczymy w roztrzepanym wcześniej jajku i obtaczamy w bułce z dodatkiem szczypty pieprzu i papryki słodkiej Czynność powtarzamy. Musimy zadbać o to, by ser był dokładnie obtoczony w bułce, również boki, dzięki temu będziemy mieli pewność, że nic nie wycieknie na patelnię podczas smażenia.
2.Smażymy na średnim ogniu na głębokim tłuszczu, aż zrumieni nam się panierka. Oczywiście musimy ser w połowie smażenia delikatnie odwrócić, aby usmażył się z obu stron.
3.Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy w towarzystwie ciepłej żurawiny i frytek :) Smacznego:)
Komentarze