Camembert w bardzo pikantnej marynacie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jako przekąska na impreze lub na ciepło z grilla. Taki serek można przechowywać w lodówce max. do dwóch tygodni - o ile wcześniej nie zniknie ;)

  • 15 min

Składniki:

  • Camembert naturalny
    papryka ostra w proszku
    2-3 ząbki czosnku
    kilka całych papryczek chilli (mogą być syszone)
    kilka gałązek majeranku

Camembert w bardzo pikantnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Camembert pokroić na 8 części. Na talerzyk wysypać ostrej papryki. Każdy kawałek obtoczyć w papryce ostrej i układać w słoiku. Do słoika dodać również pokrojony w plasterki czosnek i gałązki majeranku. Dodać do tego kilka papryczek chilli, zalać olejem. Odstawić do lodówki na min. 24 godz. Taki serek można przechowywać w lodówce max. do dwóch tygodni - o ile wcześniej nie zniknie ;)

Porady

Camembert, pikantny ser, czosnek, papryczki chilli, marynowany ser,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy