Camembert na rukoli

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Marta Krawczyk.Jestem mamą malutkiej Basi. Chociaż teraz mam mniej czasu na popisy w kuchni, staram się jak najczęściej zaskoczyć męża ciekawym daniem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - serki camembert: 2 sztuki
    - brzoskwinie z puszki: 5 sztuk
    - polędwica wędzona (3 plastry): 3 sztuki
    - mąka: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - rukola: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek (wg. potrzeby): 1 szklanka
    - limonka (sok z limonki): 1 sztuka
    - pieprz (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - sól (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Camembert na rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę myjemy, osuszamy i układamy na talerzach.
  • 2. Brzoskwinie osączamy i kroimy w paseczki. Polędwicę również kroimy w paseczki. Brzoskwinie i polędwicę układamy na liściach rukoli. Polewamy oliwą z oliwek i sokiem z limonki, solimy i pieprzymy.
  • 3. Serki kroimy w poprzek na pół, obtaczamy w jajku i mące
    i smażymy na oliwie z obu stron. Układamy na sałatce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować