Przepis przysłała Marta Krawczyk.Jestem mamą malutkiej Basi. Chociaż teraz mam mniej czasu na popisy w kuchni, staram się jak najczęściej zaskoczyć męża ciekawym daniem.
Łatwy
Składniki:
- serki camembert: 2 sztuki
- brzoskwinie z puszki: 5 sztuk
- polędwica wędzona (3 plastry): 3 sztuki
- mąka: 1 łyżka
- Jajko: 1 sztuka
- rukola: 1 sztuka
- oliwa z oliwek (wg. potrzeby): 1 szklanka
- limonka (sok z limonki): 1 sztuka
- pieprz (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
- sól (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Camembert na rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rukolę myjemy, osuszamy i układamy na talerzach.
2.Brzoskwinie osączamy i kroimy w paseczki. Polędwicę również kroimy w paseczki. Brzoskwinie i polędwicę układamy na liściach rukoli. Polewamy oliwą z oliwek i sokiem z limonki, solimy i pieprzymy.
3.Serki kroimy w poprzek na pół, obtaczamy w jajku i mące
i smażymy na oliwie z obu stron. Układamy na sałatce.
Komentarze