Calzone z farszem dyniowym

0 (0 ocen)

  • 55 min

moja zdrowa odmiana dla włoskiego pieroga :)

  • 55 min

Składniki:

  • Proporcje dla 3 osób:

    NA CIASTO:
    - 2,5 szklanki mąki
    - 7g suszonych drożdży
    - łyżka oleju
    - szklanka ciepłej wody zmieszanej z mlekiem
    - łyżeczka soli

    NA FARSZ:
    - 300 g dyni
    - filet z kurczaka
    - kawałek podsuszanej kiełbaski
    - pół cebuli
    - czosnek granulowany, chilli, sól i pieprz
    - 3 łyżki ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Calzone

Calzone z farszem dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od przygotowania ciasta. Do dużej michy wsypujemy mąkę, drożdże i sól. Zalewamy je mlekiem z wodą i olejem. Całość wyrabiamy ręką i odstawiamy do wyrośnięcia.
  • 2. Kiedy ciasto rośnie, kroimy kurczaka, kiełbaskę i cebulę w kostkę i podsmażamy je na patelni. Dodajemy dynię również pokrojoną w kosteczkę i całość doprawiamy przyprawami. Smażymy całość aż dynia zmięknie. Na koniec dodajemy również ketchup.
  • calzone 1 3. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich rozwałkowujemy, na środek nakładamy farsz i zlepiamy brzegi jak zwykłego pieroga. Układamy je na blaszce wysmarowanej olejem i pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Dynia Ketchup Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować