Cakepops - ciastka na patyku

4.49 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Dzieci je uwielbiają! Dorosłym też przypadną do gustu. Rewelacyjnie czekoladowe ciastka na patyku.

  • 60 min

Składniki:

  • •200g biszkoptów
    •pół serka Danio waniliowego
    •2 saszetki czekolady w proszku
    •2 łyżki masła
    •polewa czekoladowa biała
    •polewa czekoladowa mleczna
    •posypki, cukiereczki... według własnej inwencji
    •patyczki do szaszłyków lub do lizaków
    •styropian lub pianka florystyczna do wstawiania cakepopsów
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Ciasto

Cakepops - ciastka na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty zmielić w malakserze, lub rozkruszyć.
  • 2. Dodać czekoladę w proszku, serek i masło, dobrze wymieszać.
  • 3. Uformować kule wielkości orzecha włoskiego i wstawic na 15 minut do lodówki. W tym czasie roztopić w kąpieli wodnej polewy.
  • 4. Ciasto wyjmujemy z lodówki. W polewie maczamy koniec patyczka i wsuwamy w kulkę, następnie obtaczamy całą w polewie i czekamy aż nadmiar polewy ścieknie. Na mokrą polewę sypiemy posypki, na zastygniętej możemy robić wzory z lukru, czekolady itp.

Porady

Polewy najlepiej włożyć do szklanek i wstawić do garnka z gorącą wodą, i wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować