Buszowiec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozpuścić 150g margaryny, cukier, cukier waniliowy, kakao i roztrzepane jajko. Podgrzać na małym ogniu mieszając aż zgęstnienie (nie zagotować). Pokruszone gerbatniki wsypać do garnka ciągle pieszając lecz już nie gotując. Dodać wiórki kokosowe, rodzynki i posiekane orzechy i dobrze wymieszać. Ciepłą masą wyłożyć tortownice (średnica: 24,0 cm) i dokładnie ugnieść. Odstawić do ostygnięcia.
2.Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić. W rondlu rozpuścić 70g margaryny, cukier puder, budyń, sok z cytryny i mleko. Zagotować i dokładnie wymieszać. Masę przestudzić, połączyć z serkami i żelatyną, Odstawić do lodówki alby coiasto zastygło
3.polać ciasto polewą.
Porady
między masą a spodem dla większej słodyczy można posmarować cięką warstwą masy krówki.
Komentarze