buszowiec bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 15 min

ciasto ma spód podobny do bloku czyli jest słodkie i smaczne.

  • 15 min

Składniki:

  • spód:
    180g masła
    100g cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżki kakao
    1 jajko
    200g herbatników
    100 g wiórek kokosowych
    50g orzechów (włoskie)
    30g rodzynek

    masa:
    4 łyżki żelatyny
    70g margaryny
    2 łyżki mleka pełnego
    budyń waniliowy
    200 g cukru pudru
    sok z cytryny
    2 serki homogenizowane naturalne (po 180g)

    +polewa do ciast
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Buszowiec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić 150g margaryny, cukier, cukier waniliowy, kakao i roztrzepane jajko. Podgrzać na małym ogniu mieszając aż zgęstnienie (nie zagotować). Pokruszone gerbatniki wsypać do garnka ciągle pieszając lecz już nie gotując. Dodać wiórki kokosowe, rodzynki i posiekane orzechy i dobrze wymieszać. Ciepłą masą wyłożyć tortownice (średnica: 24,0 cm) i dokładnie ugnieść. Odstawić do ostygnięcia.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić. W rondlu rozpuścić 70g margaryny, cukier puder, budyń, sok z cytryny i mleko. Zagotować i dokładnie wymieszać. Masę przestudzić, połączyć z serkami i żelatyną, Odstawić do lodówki alby coiasto zastygło
  • 3. polać ciasto polewą.

Porady

między masą a spodem dla większej słodyczy można posmarować cięką warstwą masy krówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować