Burritos

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To wspaniała meksykańska potrawa, doskonała na wykwintny obiad nawet dla wybrednych gości.

Składniki:

  • ● 0,5 kg mięsa mielonego
    ● 0,5 kg pieczarek
    ● 1 ząbek czosnku
    ● 2 cebule
    ● 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
    ● 1 papryka świeża lub marynowana
    ● 1 puszka czerwonej fasoli
    ● 30 dag żółtego sera
    ● przyprawy: bazylia, pieprz, sól, maggi
    Ciasto naleśnikowe:
    ● 2 niepełne szklanki mąki
    ● 1 szklanka mleka
    ● 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
    ● 2 jajka
    ● suszony majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Burritos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Burritos 1. Pokrojone pieczarki dusimy
    w rondlu, dodajemy mięso, pokrojone
    cebule i drobniutko posiekany lub roztarty czosnek
    i dusimy ok. 20 minut.
  • 2. Dodajemy przecier pomidorowy,
    osączoną czerwoną fasolę
    i pokrojoną w paski paprykę.
    Dusimy w rondlu 10 minut, przyprawiamy
    do smaku.
  • 3. Robimy trochę gęściejsze
    ciasto naleśnikowe z majerankiem.
    Smażymy naleśniki.
  • 4. Smarujemy farszem, na
    wierzchu kładziemy plaster sera,
    zwijamy jak krokiety i podsmażamy,
    by ser się roztopił.
    Gotowe polewamy keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować