Burgery z wędzonej makreli i kukurydzy z sosem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, rybne burgery z wędzonej makreli z kukurydzą... a do tego sos chrzanowo-koperkowy - miłośnikom ryb polecam . Zdrowo i smacznie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makrela (wędzona): 200 gramów
    - kajzerka: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - cebula (biała): 0.5 sztuki
    - koperek (śweiży, posiekany): 2 łyżki
    - pietruszka (posiekana, świeża): 2 łyżki
    - kukurydza (słodka konserwowa, dobrej jakości): 4 łyżki
    - pieprz: 2 szczypty
    - olej (Wielkopolski, do posmarowania grilla): 2 łyżki

    - chrzan (tarty ze słoiczka): 1.5 łyżki
    - śmietana (12 % kwasna): 2 łyżki
    - majonez (light): 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - koperek: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Burgery z wędzonej makreli i kukurydzy z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Burgery z wędzonej makreli 1. Makrelę obrać ze skóry, usunąć dokładnie ! ości. Bułkę zamoczyć w gorącej wodzie lub mleku, odcisnąć. Wymieszać bułkę z rybą, posiekana cebulą, kukurydzą osączona z zalewy, posiekanymi ziołami i pieprzem.
    Grill elektryczny rozgrzać na opcję przygotowania ryb i drobiu. Grillując na grillu tradycyjnym należy umieścić folię aluminiową a dopiero na niej burgery. Z masy rybnej formować kotleciki grubości 1-1,5 cm. Wyszło 8 sztuk. Grillować z każdej strony po ok 5-6 minut.
  • 2. Podawać z sosem. Aby zrobić sos należy wymieszać wszystkie podane składniki. Polecam wersję jedzenia w grillowanej bułce hamburgerowej z dodatkiem sałaty i pomidora
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować