Burgery z ciecierzycy i brokułów

0 (0 ocen)

Lekkie ale sycące kotleciki z ciecierzycy i brokułów. Można podać na obiad z surówką, a można też podać w bułce (koniecznie domowej) z warzywami i sosem czosnkowym

Składniki:


  • 300 g ugotowanej ciecierzycy
    300 g obgotowanego brokułu
    1 por
    1 jajko
    1 łyżeczka czubricy zielonej
    2 łyżki bułki tartej
    Do podania:
    Bułki
    Sos czosnkowy/keczup
    Sałata lodowa, pomidor, ogórek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burgery z ciecierzycy i brokułów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wystudzoną ciecierzycę zmielić w maszynce do mięsa razem z posiekanym porem.

    Wystudzony, dobrze osączony z wody brokuł podzielić na mniejsze różyczki i również zmielić w maszynce.

    Dodać jajko i zieloną czubricę, wsypać bułkę tartą i wyrobić dobrze masę. Odstawić na 10 minut.

    Łyżką nabierać porcje masy, formować płaskie kotleciki. Kłaść na gorący grill elektryczny.

    Gorące kotleciki podawać w grillowanej bułce z warzywami i sosem czosnkowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować