Burgery z chrupiącym boczkiem, sadzonym jajkiem i salsą pom.

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czasem po prostu ma się ochotę na dobrego hamburgera. Takiego soczystego, grubego, z chrupiącym boczkiem. Ze złotą prażoną cebulką, pomidorową salsą i wszystkim co można sobie wymarzyć.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Mielone mięso wieprzowo- wołowe: 500 gramów
    - sos Worcestershire: 2 łyżeczki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - ocet balsamiczny: 3 łyżeczki
    - świeże oregano: 0.5 pęczka
    - boczek/bekon: 6 plastrów
    - jajka: 6 sztuk
    - bułki: 6 sztuk
    - prażona cebulka: 6 łyżeczek
    - pomidory: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Hamburgery

Burgery z chrupiącym boczkiem, sadzonym jajkiem i salsą pom. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do miski, dodać sos i przyprawy, wymieszać i uformować burgery. Smażyć najlepiej na patelni grillowej około 10 minut.
  • 2. Przygotować salsę: pomidory sparzyć, obrać ze skórek, pokroić w drobną kostkę, dodać tak samo pokrojoną paprykę i cebulę. Doprawić solą i oregano, wymieszać z octem.
  • 3. Na patelni (bez dodatku tłuszczu) usmażyć na chrupko boczek, następnie jajka. Bułki przeciąć, podgrzać i umieścić na nich burgery, boczek i jajko sadzone. Podawać z salsą i ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować