Burgery z cebulką i pietruszkąTakie burgery idealnie sprawdzą się jako wkładka do bułek z warzywami. Sprawdza się również jako danie główne z ziemniaczkami.
Składniki:
500 g wieprzowego mięsa mielonego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
Pęczek natki pietruszki
1 duża cebula
Sól
Pieprz
Burgery z cebulką i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przekładamy mielone mięso, jajko, bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy. Cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, natkę pietruszki siekamy. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy i formujemy płaskie burgery, obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy na rumiano z każdej strony.
Komentarze