Burgery jajeczne z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wspaniałe bezmięsne burgery. Polecam na szybki i smaczny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 12 jajek
    300 gr pieczarek
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    2 łyżki bułki tartej + do panierowania
    Sól, pieprz, przyprawa uniwersalna do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Burgery jajeczne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jajek ugotować na twardo. Ugotowane obrać i zetrzeć wraz z obranymi pieczarkami na tarce o dużych oczkach.
    Dodać zieleninę, sól, pieprz i przyprawę uniwersalną do smaku. Dokładnie wymieszać.
    Wbić 2 pozostałe jajka, dodać 2 łyżki tartej bułki i ponownie wymieszać. Ręką formować burgery, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Porady

Składniki podane na ok 7 szt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować