BURGER W PAPRYCE I KALAFIOROWYM PUREE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Danie jako przekąska, albo do obiadu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    -500 g.mięso mielone z szynki
    -450 g. kalafiora
    -2 papryki

    Składniki dodatkowe:
    -250 g. sera twardego

    Składniki robocze:
    -1 łyżeczka Vegety
    -sól
    -pieprz
    -papryka słodka
    -czosnek granulowany
    -2 łyżki oleju
    -szczypta chili
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burger w papryce i kalafiorowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ucieranie sera 1. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
  • papryka 2. Paprykę pokroić na ok.centymetrowe plastry.Oczyścić i ułożyć na posmarowanej blaszce.
  • kalafior 3. Kalafior, pokroić na różyczki i umyć. Obgotować w osolonej wodzie ok. 10 min.
  • puree 4. Odcedzić i zmiksować.
  • puree 5. Przyprawić solą, pieprzem i chili.
  • papryka i puree 6. Dodać 1/4 startego sera.Wymieszać i połowę puree kalafiorowego włożyć między okręgi papryki.
  • przyprawione mięso 7. Mięso przyprawić Vegetą, sola, pieprzem, papryką,czosnkiem granulowanym i dodać 1/4 sera. Wymieszać i podzielić na tyle samo części ile mamy kręgów papryki.
  • Formowanie kotletów 8. Z mięsa uformować burgery i obtaczać w tartej bułce.
  • smażenie kotletów 9. Podsmażyć kotlety z obu stron.
  • gotowe do zapiekania 10. Ułożyć w środki papryk, na puree. Przykryć resztą puree kalafiorowego.Na górę wyłożyć resztę sera.
  • danie gotowe 11. Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 * na 40 min.
    Można podawać polane ketchupem, jako przekąska, albo do obiadu z dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować