Burger w papryce i kalafiorowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
2.Paprykę pokroić na ok.centymetrowe plastry.Oczyścić i ułożyć na posmarowanej blaszce.
3.Kalafior, pokroić na różyczki i umyć. Obgotować w osolonej wodzie ok. 10 min.
4.Odcedzić i zmiksować.
5.Przyprawić solą, pieprzem i chili.
6.Dodać 1/4 startego sera.Wymieszać i połowę puree kalafiorowego włożyć między okręgi papryki.
7.Mięso przyprawić Vegetą, sola, pieprzem, papryką,czosnkiem granulowanym i dodać 1/4 sera. Wymieszać i podzielić na tyle samo części ile mamy kręgów papryki.
8.Z mięsa uformować burgery i obtaczać w tartej bułce.
9.Podsmażyć kotlety z obu stron.
10.Ułożyć w środki papryk, na puree. Przykryć resztą puree kalafiorowego.Na górę wyłożyć resztę sera.
11.Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 * na 40 min.
Można podawać polane ketchupem, jako przekąska, albo do obiadu z dodatkami.
Komentarze