Buraki z cukinią

5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Gotowanie, pieczenie i robienie przetworów sprawia mi wiele radości. Uwielbiam jeść, ale największą satysfakcję odczuwam, gdy widzę, jak domownicy pałaszują moje dania.

  • 20 min

Składniki:

  • Na 3 słoiki 0,5 l:
    ● 1 kg buraków
    ● 1 kg cukinii
    ● 50-70 dag cebuli
    ● sól
    Zalewa:
    ● szklanka oleju
    ● szklanka cukru
    ● szklanka octu
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraki z cukinią 1. Buraki myjemy i gotujemy
    w osolonej wodzie. Następnie
    obieramy i kroimy w talarki.
    Cukinie myjemy, przekrawamy
    na pół, dokładnie usuwamy gniazda nasienne i kroimy
    w półtalarki. Cebule obieramy
    i kroimy w krążki.
  • Buraki z cukinią 2. Do warzyw wsypujemy cukier.
    Wlewamy olej oraz ocet.
    Dokładnie mieszamy i odstawiamy
    na około godzinę.
  • 3. Warzywa z zalewą przekładamy
    do wyparzonych słoików,
    zakręcamy i pasteryzujemy
    około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować