Buraczkowy schab

4.51 (175 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Schab duszony w młodej botwinie. 

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 plastry schabu
    1/2 pęczka botwinki
    1/2 pęczka kopru
    1 jogurt naturalny mały
    sól, pieprz
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.51 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Buraczkowy schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w sosie 1. Schab oprószyć przyprawami i mąką. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Zalać 1 szklaną gorącej wody. Dodać pokrojone w plasterki buraczki. Dusić do miękkości mięsa. Dodać posiekane liście i łodygi oraz koperek. Smażyć wszystko razem do odparowania wody. Doprawić. Zdjąć z ognia. Zalać jogurtem i dokładnie wymieszać.
  • Obiadek :) 2. Podawać z młodymi ziemniaczkami, posypane koperkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować