Buraczkowa zupa z warzywami.

4.99 (172 ocen)

  • 60 min

Pyszna i rozgrzewająca zupka.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 skrzydełko z kurczaka
    2 czerwone ćwikłowe buraczki
    1 duża marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    2 duże ziemniaki
    kilka łyżek zielonego mrożonego groszku(może być z puszki)
    sól,pieprz
    sok z cytryny
    pół szklanki śmietany 12 %
    1 łyżeczka mąki pszennej
    1 łyżka posiekanego koperku(suszonego,mrożonego,lub świeżego)
Wystaw ocenę:

4.99 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Buraczki

Buraczkowa zupa z warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełko oczyścić,umyć,zalać zimną woda i ugotować do miękkości.Wywar przecedzić.
  • 2. Marchewkę,pietruszkę,buraczki i seler obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Starte warzywa dać do przecedzonego wywaru i gotować do miękkości.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę,dodać do gotujących się warzyw,gotować do miękkości,pod koniec dodać groszek.
  • 3. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy,przyprawić solą i pieprzem,zakwasić sokiem z cytryny,wsypać koperek.

Porady

Przepis na około 1 litr zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować