Buraczki zasmażane

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczny dodatek do drugiego dania.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg buraków ćwikłowych
    sól,pieprz
    sok z cytryny
    szczypta cukru
    2-3 łyżki masła do smażenia

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki wyszorować,opłukać i zalać gorącą wodą,ugotować do miękkości.
  • 2. Następnie wystudzić i obrać,zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • 3. W garnku stopić masło,wrzucić buraczki i chwilę przesmażyć cały czas mieszając.
  • 4. Przyprawić do smaku solą,pieprzem,szczyptą cukru i sokiem z cytryny.

Porady

Można podać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

Podobne przepisy