Buraczki zasmażane

4.5 (151 ocen)

  • 2 godz.

Próbowałam buraczków na wiele sposobów, ale te są bezkonkurencyjne!

  • 2 godz.

Składniki:

  • * 1,5 kg małych buraków
    * 2 średnie cebule
    * 0,5 kostki masła
    * 2 łyżki mąki
    * 2 łyżki cukru
    * 3/4 łyżeczki soli
    * 1/2 łyżeczki pieprzu
    * 2 łyżki octu
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotować w mundurkach do miękkości. Wystudzić. Obrać i zetrzeć na tartce lub zblendować.
  • 2. Wstawić na mały gaz i doprawić solą, pieprzem i cukrem.
  • 3. Cebulę pokroić w małą kosteczkę, zrumienić na maśle, dodać mąkę i zrobić zasmażkę pilnując, żeby się nie spaliła. Dodać do buraczków. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ocet. Chwilę przesmażać. Smacznego.

Porady

Buraczki doskonale smakują podane do obiadu na gorąco, ale świetnie sprawdzają się też na zimno jako dodatek do kanapek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować